Tabela odporności chemicznej (K)

Tabela odporności chemicznej (K)

Pełny tekst artykułu dostępny jest dla zarejestrowanych użytkowników

A - satysfakcjonujący; B - dobry; C - słaby; D - nie satysfakcjonujący; pole puste - brak informacji; * - nie satysfakcjonujący ze wzmocnionym Teflonem

kamfora C   B   C C   B B B A B A     A A A D
Kapusta kiszona     B                   C     A A A  
kawa C D B   B B B C B B A C A A   A A A D
kawowy ekstrat, gorący     A   A B B D D B A D A   A A A A  
kazeina C   B   B C   B B B A B A     A A A  
krew (soki mięsne) B   A A A B   B B B   B A     A A A  
krezol D D B B A D   A A A A A A C   A A A A
Krzemian sodu B B B   B B   A A A A A A D   A A A A
Krzemian sodu ,gorący C C B   B B     B       A D   A A A A
krzemian wapniowy C   B   B     A A A   A A     A A A  
Ksylen A B A   A A A D D A A D A A A A A A D
Kwas A B A   A B A D B D A B B A A A A A  
kwas arsenowy D D B   B D B A A A A A D   A A A A A
Kwas azotawy 10% D D A A A D   C   A A B D D A A A A A
Kwas azotawy 100% D D A D A D   D D B A D D D A D A D D
Kwas azotawy 30% D D A D A D   C B A A C D D A B A A A
Kwas azotawy 80% D D A D A D   D D B A D D D A C A D D
Kwas azotowy 10% D D B   B D   C   A A A B     A A A  
kwas benzoesowy B D B A B B A D D A A D A D A A A A A
kwas borowy C D B   B B A A A A A A A D   A A A A
Materiał/czynnik
kwas chlorosulfonowy suchy C B B   B B A D D D A D D D A   A D D
kwas chromowy < 50% D D C C B C B D C C A D D D A A A A A
kwas chromowy > 50% D D C D B D B D C C A D D D A A A D  
kwas cytrynowy C D B C A B A A A A   A A B   A A A A
kwas fluoroborowy D C B   B C D C B A A B C D A A A A A
kwas fluorokrzemianowy C D B   B B   A A A   A A     A A A  
Kwas fosforawy 10% D D D B B D   A A A A B D D A A A A A
Kwas fosforawy 50% ciepły D D D D B C   B B A A B D D A A A A A
Kwas fosforawy 50% zimny D D B B B C   B B A A B D D A A A A A
Kwas fosforawy 85% zimny D B A C B A   C   B A C D D A A A B A
Kwas fosforowy 85% gorący D C B D B     C     A C D D A A A B A
Kwas ftalowy B C B   B A B C   A   C B A   A A A  

Pełny tekst artykułu dostępny jest dla zarejestrowanych użytkowników

 

Free Joomla! templates by Engine Templates